Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. 12. 2009

Bela - Pečená játra od kámošky Evy

 

 

3/4 kg vepř. jater nakrájet na nudličky

2 cibule na půlkolečka

 

do pekáče asi lžíci sádla, nechat rozpustit, hodit zároveň játra a cibuli, opepřit,zamíchat a nechat ošlehnout na sporáku, pak šoupnout do trouby a péct (příp. podlévat)

 

 

když jsou játra asi napůl hotová, zasypat - pórek + houby, všemožná zelenina, česnek, výborné je přidat i kořenovou zeleninu (tu nastrouhat na hrubé nudličky)

 

dopéct

 

zalít - do hrnku sójová omáčka, solamyl, červená paprika, grilovací koření, špetka koriandru

 

pak případně rozředit vodou či dozahustit solamylem

 

 

Poznámka: místo jater jsem použila již i kuřecí, krůtí i prasečí (to se dýl peče) a vlastně to uklohním, když se mi v lednici nashromáždí zbytky čerstvé zeleniny, není nálada stát u kamen a nebo není čas ani nálada maso připravit jinak - tohle je za 30 až 45 k podávání

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář