Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. 12. 2009
Šantungská kachna 
1 kachna
1 pórek
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička soli
1 lžička mletého kmínu
2 hvězdičky badyánu
5 lžic sójové omáčky
2-3 lžíce koňaku
- kachnu naporcovat (je to lepší než celá, líp se umeje a dělá se kratší dobu)
- sůl, kmín, zázvor a tlučený badyán smíchat a potřít tím kachnu
- dát do mísy, přidat pórek nakrájený na kolečka, sójovku a koňak
- přikrýt a nechat odležet (asi jednu hoďku)
- dát vařit do páry, neodkrývám, asi tak za hodinu až hodinu a půl by měla být vařená (to je vidět podle toho jak se maso odlupuje od kosti - ale nešklebí se)
- vyndat ze šťávy, dát do vyhřáté trouby opéct na kůrčičku (na trochu oleje), za ňákou dobu přilejt šťávu
nejlepší příloha je rýže a salát
mísu používám porcelánovou (skleněnou nemám), tu vložím do pekáče s poklicí na klasický pařák na knedlíky a vody se dá tolik, aby pařák nebyl ponořenej
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář