23. 12. 2009
Šantungská kachna
1 kachna 1 pórek 1 lžička mletého zázvoru 1 lžička soli 1 lžička mletého kmínu 2 hvězdičky badyánu 5 lžic sójové omáčky 2-3 lžíce koňaku - kachnu naporcovat (je to lepší než celá, líp se umeje a dělá se kratší dobu) - sůl, kmín, zázvor a tlučený badyán smíchat a potřít tím kachnu - dát do mísy, přidat pórek nakrájený na kolečka, sójovku a koňak - přikrýt a nechat odležet (asi jednu hoďku) - dát vařit do páry, neodkrývám, asi tak za hodinu až hodinu a půl by měla být vařená (to je vidět podle toho jak se maso odlupuje od kosti - ale nešklebí se) - vyndat ze šťávy, dát do vyhřáté trouby opéct na kůrčičku (na trochu oleje), za ňákou dobu přilejt šťávu nejlepší příloha je rýže a salát mísu používám porcelánovou (skleněnou nemám), tu vložím do pekáče s poklicí na klasický pařák na knedlíky a vody se dá tolik, aby pařák nebyl ponořenej
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář